Emil Midé Erichsen i samtale med Rane og Marie Mohr Hjorhöy

Indlæser Begivenheder
  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Emil Midé Erichsen i samtale med Rane og Marie Mohr Hjorhöy

Emil Midé Erichsen i samtale med Rane og Marie Mohr Hjorhöy

Kapret af somaliske pirater

En sand historie fra de syv verdenshave fortalt af Emil Midé Erichsen i samtale med Rane og Marie Mohr Hjorhöy
Den danske sejlbåd ING sejlede i slutningen af februar 2011 i Adenbugten mellem Somalia og Oman. Ombord var familien Quist Johansen og deres to gaster. Pludselig kommer en åben jolle i høj fart ræsende lige imod dem. De vidste, at de befandt sig i piratfarvand og var ikke i tvivl om, hvad jollens hensigt var. Fem pirater kravler ombord på deres båd, efter at maskingeværer har skudt op i luften, og familiens værste mareridt er nu blevet til virkelighed. Den ene gast ombord, Rane Mohr Hjorhöy, sender et nødsignal og en tanke hjem til sin ny-gravide kæreste Marie. Nu er glæden skiftet ud med bekymring, og sammen med familien Quist Johansens pårørende indgår Marie i et forhandlerteam, der skal prøve at få Rane og resten af besætningen sikkert hjem.

I 196 dage sidder Rane og de andre danskere som gidsler hos somaliske pirater, samtidig med at Marie derhjemme kæmper en brav kamp for at holde modet oppe og forhandlingerne i live. Nu fortæller Rane og Marie endelig hele deres vilde historie til Emil Midé Erichsen, som selv har rejst på de syv verdenshave og første gang hørte historien om kapringen, da han sejlede med sin farfar, Troels Kløvedal, ombord på Nordkaperen.

Det er snart 10 år siden Rane og Marie gennemlevede deres værste mareridt, men ikke før nu har de ønsket at fortælle deres historie til offentligheden. Kapringen blev dækket tæt i medierne, men det var meget sparsomt, hvad de involverede selv fortalte. Nu får vi historien fra to, der mærkede det på egen krop.

Som medlem af Støttekredsen opnår du 50 kr. i rabat på billetkøb ved dette arrangement.

november 09 2021

Details

Dato: 9. november 2021
Time: 19:30 - 21:00
Cost: Kr. 125 – Kr. 175
Begivenhed Categories:

Venue

Nordjyllands Idrætshøjskole

Parkvej 61
Brønderslev, 9700

+ Google Maps

Prisen er:
125 kr. for medlemmer
175 kr. for ikke-medlemmer.
Dertil gebyr.

Comments

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *